8G ENERGY az Intersolar Europe kiállításon

Az Intersolar Europe kiállítás – The World’s Leading Exhibition for the Solar Industry - 2024. június 19-21. között került megrendezésre München vásárközpontjában...

Az Intersolar Europe kiállítás – The World’s Leading Exhibition for the Solar Industry - 2024. június 19-21. között került megrendezésre München vásárközpontjában (Messe München Messegelände 81823 Munich, Germany). A kiállításon a napenergia iparág legfontosabb szereplői mutatták be legújabb fejlesztéseiket és technológiáikat, amelyek célja a fenntartható energiahasználat előmozdítása Európában. Az eseményen a 8G ENERGY képviseletében részt vett Fehér Róbert vezérigazgató és Muhar Norbert termékfejlesztő is.

A 8G ENERGY egy innovatív vállalat, amely folyamatosan bővíti termékpalettáját és szolgáltatásait, hogy elősegítse a megújuló energiaforrások széleskörű felhasználását. Cégünk küldetése, hogy hozzájáruljunk egy fenntarthatóbb és környezetbarátabb jövő megteremtéséhez. A kiállításon való részvétel rendkívül fontos számunkra, hiszen új beszállító, esetleg gyártó partnerek felkutatása mellett innovatív, eddig még nem ismert megújuló energia felhasználási megoldásokra is rátalálhatunk.

Hogyan néz ki egy ilyen nemzetközi kiállítás és miért látogatnak el több tízezren a rendezvényre? Interjút készítettünk Fehér Róbert vezérigazgatóval és Muhar Norbert termékfejlesztővel, akik részletesen beszámoltak a kiállításon való részvételről.

Mi volt a kiállításon való részvétel célja és hogyan értékelnétek a 8G Energy jelenlétét?

Az Intersolar kiállításon jelen vannak a napelemes szektor legfontosabb szereplői, akik egy-egy naperőmű megvalósításához szükséges termékeket – napelemeket, invertereket, tartószerkezeteket, szabályozási és vezérlési rendszereket – gyártanak és forgalmaznak. A kiállítás folyamatosan bővül újabb technológiákkal, mint például az akkumulátoros energiatárolás, hőtárolás, hőszivattyús rendszerek, okos megoldások, hidrogéntermelés és -hasznosítás, elektromos autózás és karbantartással kapcsolatos termékek és szolgáltatások. Az esemény kiváló lehetőséget biztosított számunkra, hogy partnereket találjunk a portfóliónkban található megoldásokhoz, valamint új irányokat és technológiákat ismerjünk meg. Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ezen a jelentős nemzetközi kiállításon!

Mely kiállítókat emelnétek ki és miért?

A hagyományos napelemes rendszerek mellett egyre hangsúlyosabban megjelennek a komplex igényekre reagáló megoldások, mint például az akkumulátoros villamos energiatárolás és hőtárolás, valamint a hidrogén előállításához és felhasználásához köthető fejlesztések. Jelentősen megnőtt azoknak a kiállítóknak a száma is, akik agropv megoldásokat kínálnak a mezőgazdaság számára, és az elektromobilitás is több teret kapott a különböző töltési megoldások és carport rendszerek révén. Konkrét céget nem emelnénk ki a kiállítók közül, de az feltétlen érzékelhető, hogy az iparágban egyre nagyobb hangsúlyt kap a komplexitás és a különböző technológiák kombinálása, amire a 8G Energy is törekszik.”

Mit tudott hozzáadni ez a rendezvény a 8G Energy szakmai életéhez?

A kiállításon több, mint háromezer standot lehetett megtekinteni, így mindenképp szükséges volt, hogy célirányosan kiszűrjük azokat a cégeket, akik az iparág jelentős szereplői. Fontos volt, hogy a számunkra releváns megoldásokat kínáló standokon személyesen ismerkedjünk meg az egyes termékekkel és megoldásokkal, valamint a cégek képviselőivel, ezzel több esetben is hosszútávú együttműködést tudtunk megalapozni. Ügyfeleink felé olyan megoldásokat tudunk majd nyújtani, amelyeket szakmailag kiválónak ítélünk meg, ami a hosszú távú fenntarthatóságot jelenti számunkra és partnereink számára is.”

Mennyire voltatok elégedettek a rendezvénnyel, milyen véleménnyel tértetek haza?

A kiállításon 18 csarnokban, közel 200 000 m2-en tematikusan rendszerezve tudtuk megtekinteni a kiállítókat. Volt lehetőség személyes beszélgetésre is nyugodt körülmények között, és pár nap alatt sok partnertalálkozót lebonyolítottunk, ami egyébként több hetes vagy hónapos időszakot venne igénybe. Kifejezetten fontosnak tartjuk ezt a kiállítást, hiszen az iparág jelentős szereplői mind megjelennek itt. Minden évben megrendezésre kerül az esemény, és a következő, 2025. május 7-9. között tartandó kiállításon is biztosan részt veszünk majd. Fontos számunkra, hogy első kézből értesüljünk az újdonságokról, amelyeket aztán partnereink igényeire tudunk szabni.”

Az Intersolar Europe kiállítás tehát lehetőséget biztosított arra, hogy a 8G ENERGY szakemberei első kézből értesüljenek az iparág legújabb trendjeiről és innovációiról, valamint szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki leendő partnereikkel. Vezérigazgatónk és termékfejlesztőnk pozitív benyomásokkal tértek haza a kiállításról, hiszen az esemény során számos értékes szakmai tapasztalatot szereztek és új üzleti lehetőségeket fedeztek fel. A 8G ENERGY számára a rendezvényen való részvétel nemcsak az iparági kapcsolatok bővítését, hanem a hosszútávú fenntarthatóság és innováció előmozdítását is jelentette. A nemzetközi rendezvényen tovább erősítettük jelenlétüket a megújuló energiaforrások piacán és egy lépéssel közelebb kerültünk a fenntartható jövő építéséhez.

2024.06.27
Kérjen ingyenes ajánlatot!
Ajánlatkérés