Lakossági finanszírozás

Pályázati lehetőségek

Új napelemes rendszerek telepítése tekintetében különféle pályázati, támogatási formák, valamint hitelkonstrukciók állnak a lakosság rendelkezésére, amelyek a beruházás költségterheinek enyhítésében nyújtanak segítséget.

Napenergia Plusz Pályázat

Igényelhető összeg: 75,8 milliárd Forint (maximum 15 160 db pályázat országosan)

Támogatás formája:

  • vissza nem térítendő támogatás
  • az elszámolható költségek maximum 66%-a, de maximum 5.000.000 Ft (pályázói önerő csak 34%)

Ki igényelheti:

  • Magánszemélyek

Időtartam:

2024. január 15-től

A Napenergia Plusz Program pályázati támogatás olyan innovatív napelemes háztartási méretű kiserőművek (HMKE) létesítését hivatott szolgálni, amelyek a saját termelésű zöldenergia tárolását is elősegítik a helyben felhasznált energia mellett. A pályázatra országosan jelentkezhet minden nagykorú természetes személy (magánszemély), aki magyar adóazonosító jellel és a beruházás helyszínével megegyező magyarországi állandó lakóhellyel rendelkezik, továbbá a beruházással érintett magyarországi lakóingatlanban legalább résztulajdonnal vagy haszonélvezeti joggal, vagy lakáscélú lízingszerződéssel rendelkezik.

Lakás-takarékpénztár állami támogatással

Igényelhető összeg: állami támogatás max. 720 000 Ft

Támogatás formája:

  • vissza nem térítendő állami támogatás
  • hitel (visszatérítendő, opcionálisan igényelhető)

Ki igényelheti:

  • Lakás-takarékpénztári számlával rendelkező

Időtartam:

2022. október - 2028. október

Kizárólag a 2018 októbere előtt megkötött Lakás-takarékpénztár szerződések esetén, valamint a megtakarítás összegével és betéti kamattal együtt lehet vissza nem térítendő állami támogatásra jogosult, ami egészben felhasználható napelemes rendszer kivitelezésére is.

A 2018 októbere előtt megkötött szerződések lejártát követően, a megtakarítási idő függvényében, 2022 októbere és 2028. októbere között használható fel az állami támogatás és igényelhető hitel. A maximális 720 000 Ft állami támogatást a 10 éves futamidejű szerződések esetén lehet igénybe venni.

Kérjen ajánlatot napelemes rendszerre!

Önerős finanszírozás

Támogatás formája:

  • Önerős finanszírozás

Ki igényelheti:

  • Magánszemély
  • Jogi személy (8G Energy risk controll vizsgálat szükséges.)

Időtartam:

Nincs megkötve.

Magánszemélyek részére 10% előleg, 40% kivitelezés előtt, 50% végszámla, Jogi személyek esetén 50-100% előleg risk controll eredménye alapján, a fennmaradó összeg végszámla szerint.

Kérjen ingyenes ajánlatot!
Ajánlatkérés